divendres, 10 de juny del 2016

A LES TREBALLADORES I TREBALLADORS DE L’ESCORXADOR ESFOSA

A LES TREBALLADORES I TREBALLADORS DE L’ESCORXADOR ESFOSA

Davant el conflicte que els i les treballadores de l’escorxador Esfosa estan mantenint per unes condicions de treball dignes, la CGT d’Osona no pot sinó donar suport incondicional a les accions que l’assemblea d’aquests estan desenvolupant. Primer va ser la vaga del 29 i 30 de març d’aquest any, dos dies de vaga amb un seguiment de casi la totalitat de la plantilla. Ara, amb l’ofensiva repressora dels propietaris de l’escorxador, sancionant a 7 treballadores i treballadors per aquella vaga, amb 6 mesos de sou i feina, la resposta ha estat clara i contundent: fent una acampada “sine die”, i visualitzar cada dia als amos i als seus seguidors que la lluita continua. A més la convocatòria d’un altra jornada de vaga pel 27 de juny.

Ressaltar i admirar la reacció de solidaritat que els companys i companyes dels sancionats han tingut, demanant, el mateix dia que començava la sanció, l’1 de juny, iniciar una vaga de suport que respongués amb la mateixa força a la represàlia dels empresaris. No només no s’han desanimat amb els diners que els van robar pels dos dies de vaga, sinó es que, a més, han perdut la por. Això és una victòria d’elles mateixes.

El conflicte, basat en les demandes de una negociació sobre la jornada irregular i la rotació al llocs de treball, el pagament del plus de nocturnitat i un Pla de Prevenció i Salut amb mesures de seguretat i emergència per accidents, posa de manifest fins a quin punt l’empresariat menysté a la classe treballadora. Punts basats en condicions dignes de treball i que els amos, intentant fer una demostració de força, no han volgut negociar fins que no han represaliat. Queda clar que lluitar per aquestes demandes també és lluitar contra el capital i el seu falç rostre humà.

Visca la lluita obrera!!!

 CGT Osona, juny 2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada